Da li biste šolju kafe platili 310 evra?

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to po isto tako nesvakidašnjoj ceni.
Da li biste šolju kafe platili 310 evra?
Foto: Pixabay
Pravi ljubitelji kafe ne mogu da zamisle dan bez svog "čarobnog napitka", a oni sa dubokim džepovima mogu u Londonu da probaju kafu za koju će za jednu šolju morati da izdvoje 265 funti (310 evra).
Kafedžinica "Shot" u elitnim londonskim naseljima Mejfer i Merilboun ugođaj naplaćuje papreno zbog porekla zrna od kojih pravi kafu.
Naime, kafu prave od zrna "tipika", kvalitetnije podvrste "arabike". Ona rastu i sazrevaju na imanju "Nakajama" na japanskom ostrvu Okinava.
 
Kilogram ovih specijalnih zrna košta 1.730 evra (1.480 funti), bez troškova transporta.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Teme

kafa
  • Silver

    28.04.2024 23:12
    za te novce moz otici u mako banju 7 dana i da te masiraju 3 outa na dan.......
  • Miloš

    22.04.2024 08:21
    Odavno nisam pročitao 2. lice množine aorista glagola biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi