Predlog za ukusan ručak: Seckani pileći sendviči u roštilj sosu

Predlog za ručak uvek je dobrodošao, te vam i mi donosimo jedan zanimljiv recept za seckani pileći sendvič u roštilj sosu.
Predlog za ukusan ručak: Seckani pileći sendviči u roštilj sosu
Foto: Pixabay
Sama priprema ovog ručka procenjena je na oko 25 minuta, a može se pripremiti u proseku šest porcija.
 
Od sastojaka će vam biti potrebno četiri komada pilećih grudi (po 170 grama svaka), bez kože, dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, dva čena sitno iseckanog belog luka, srednji luk, oljušten i sitno iseckan, dve kašike kiselo slatkog sosa, kašika ljutog sosa, dve kašike začinske mešavine za roštilj, tri kašike smeđeg šećera, četiri kašike paradajz paste, veliki kiseljak iz delikatesa, iseckan, kao i 6 do 8 kriški slatkih kiselih krastavaca.
Priprema
 
U malom do srednjem tiganju stavite tečnosti da provre i stavite komade pilećeg grudnog mesa. Blago kuvajte piletinu 10 minuta, okrećući je jednom nakon pet minuta.
 
Dok se piletina krčka, zagrejte drugi srednji tiganj na srednje niskoj temperaturi. 
Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, beli luk i luk, pa lagano dinstajte dok piletina ne bude spremna da izađe iz tečnosti za kuvanje. 
 
U srednjoj činiji kombinujte sledećih pet sastojaka i ostavite sa strane.
 
Kada je piletina skuvana, dodajte dve kutlače tečnosti za kuvanje u činiju, kombinujte sa sosovima, začinima, smeđim šećerom i paradajz pastom. 
 
Kada se tečnosti i začini sjedine, izvadite piletinu, isecite je na kriške i prebacite u srednju činiju. 
 
Koristeći dve viljuške, iskidajte piletinu i sjedinite je sa tečnostima. Dodajte iskidanu piletinu luku i belom luku i dobro sjedinite. 
Krčkajte zajedno 5 do 10 minuta, koristeći dodatnu tečnost za kuvanje da biste piletinu učinili onoliko umaknatom koliko želite.
 
Kombinujte kisele i slatke krastavce u maloj činiji. Rascepite peciva i napunite ih kuglicama iskidane piletine. Poslužite sa prelivom od krastavaca.
 
Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.