Sočno i brzo: Piletina sa tikvicama za ručak ili večeru

Uz mirisne note belog luka i bogate arome začina, ovaj recept za kockice piletine sa tikvicama donosi jednostavno, ali ukusno jelo koje će oživeti vašu kuhinju.
Sočno i brzo: Piletina sa tikvicama za ručak ili večeru
Foto: Pixabay
Sveži sastojci, poput sočnih pilećih komadića i hrskavih tikvica, kombinuju se sa začinima i limunovim sokom kako bi stvorili savršeno izbalansiran obrok.
 
Ovo jelo je ne samo ukusno, već i jednostavno za pripremu.
Šta vam sve treba?
500g pilećeg filea, isečenog na kockice
2 tikvice, isečene na kolutove
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena paprika, isečena na kockice
So i biber po ukusu
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica sušenog bosiljka
Sok od pola limuna
Parmezan (opciono, za posipanje)
 
Kako se sprema?
  • Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i pržite ga dok ne zamiriše.
  • Dodajte pileće kockice u tiganj i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana. To obično traje oko 5-7 minuta.
  • Dodajte crvenu papriku i tikvice u tiganj. Nastavite sa prženjem dok povrće ne omekša, otprilike još 5-7 minuta.
  • Začinite smesu solju, biberom, origanom i bosiljkom po ukusu. Dodajte sok od limuna i dobro promešajte sve sastojke.
  • Kada je piletina skoro potpuno kuvana i povrće mekano, sklonite tiganj sa vatre.
  • Poslužite kockice piletine sa tikvicama tople, po želji posipajući parmezanom preko svake porcije.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • jatzans

    23.04.2024 13:16
    Prženje belog luka može biti problem. Lako zagori, a onda je više nego gadno. Beli luk dodajte pred kraj. Sitno seckan, da svoj pravi ukus i miris.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.