Čeka devojku 20 godina

Nespreman da prihvati da ga je devojka "ispalila", čovek s Tajvana punih 20 godina odbija da ode s mesta gde je zakazao sastanak sa ženom, za koju smatra da je ljubav njegovog života.
Nespreman da prihvati da ga je devojka "ispalila", čovek s Tajvana punih 20 godina odbija da ode s mesta gde je zakazao sastanak sa ženom, za koju smatra da je ljubav njegovog života.

Ah Ji danas ima 47 godina, a već dve decenije živi na Tajnan železničkoj stanici čekajući devojku s kojom je davno ugovorio sastanak. Iako je čak i danas nejasno da li ju je ranije poznavao ili je reč o ugovorenom sastanku, on odbija da ode sa železničke stanice i već je postao svojevrsna maskota ovog dela grada. Prvih nekoliko godina, mogli su ga videti na vrhu velikog stepeništa, kao da svakog momenta iščekuje da se pozdravi s nekim.

Međutim, nakon nekoliko godina čekanja, "preselio" se na izlaz stanice, gde svaki dan posmatra putnike kako prolaze. Navodno je toliko očajan da je sam izabrao gladovanje i beskućništvo, a sve zbog "slomljenog srca". Preživljava tako što ga redovno obilaze socijalni radnici, a i prolaznici mu često daju nešto hrane. Kako je postao maskota stanice, tako mu prilaze i ulični prodavci i donose sve što mu je neophodno.

Njegova porodica ga je u početku stalno obilazila, a sada dođu samo da mu donesu čistu odeću.

Iako su ga godinama ubeđivali da se vrati kući, on to odbija, odlučno čekajući devojku. Pre tri godine socijalni radnici su mu pronašli stan blizu stanice, ali on je to odbio, jer, kako sam kaže, čekanje mu je već prešlo u naviku. Čak su pokušali da ga smeste u lokalnu bolnicu, ali je pobegao nakon svega par dana i vratio se na svoje staro mesto - na železničku stanicu.

Nedavno su se u ceo slučaj uključile i gradske vlasti. Oni su, za početak, organizovali večeru Ah Jia sa članovima njegove porodice, ali i prijateljima koje je upoznao na stanici. Odveli su ga i kod frizera na šišanje i brijanje i nabavili mu novu odeću. Navodno je ovaj gest razveselio Ah Jia, međutim, kada su pokušali da ga nagovore da ode kući, on je to jednostavno odbio.

Inače, širom Azije Ah Ji je postao poznat kao "Ljudski Hačiko", aludirajući na legendarnog Akita Inu, psa koji je svaki dan stajao na stanici čekajući svog vlasnika, koji je, u međuvremenu, preminuo.

  • 16.05.2015 20:00
    samo kad je nasao neki cilj makar imaginaran
  • novosadjanin

    16.05.2015 12:00
    Dokaz da covek voli zenu
    Ovaj covek je zivi dokaz kako covek voli zenu i da covek nije stvoren da zivi bez zene! Ima nas jos takvih, samo nismo cekali 20 godina nego mnogo manje godina da shvatimo da je zene nemoguce shvatiti!
  • Aleksandar

    16.05.2015 11:48
    Mogli bi ga angazovati ...
    za cekanje u redovima saltera u Srbiji. Koliko samo izgubimo vremena i zivaca a ovaj vec navikao na cekanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.