Pare presudne za opstanak braka?

Prema studijama Američke federalne banke, odnos prema fiskalnoj odgovornosti dosta utiče na opstanak veza i brakova.
Prema studijama Američke federalne banke, odnos prema fiskalnoj odgovornosti dosta utiče na opstanak veza i brakova.

Kada razmišljamo o faktorima koji utiču na opstanak veze, obično se setimo standardnih stvari. Važne su slične vrednosti, ciljevi, moramo se osećati dobro i voljeno uz partnera ili partnerku. Međutim, postoji još jedan faktor koji je, bar prema pojedinim istraživanjima, ključan.

Naime, prema studijama Američke federalne banke, odnos prema fiskalnoj odgovornosti dosta utiče na opstanak veza i brakova. Njihova analiza ustanovila je sledeće dve stvari:

- Ljudi obično traže partnere sa sličnim finansijskim statusom.

- Parovi sa sličnim finansijskim statusom i većom kreditnom sposobnošću duže ostaju zajedno.

Stručnjaci kažu da je novčana situacija takođe presudna. Parovi koji imaju manje finansijskih problema doživljavaju manje stresa i mogu više da se fokusiraju na svoj odnos. Sa druge strane, parovi koji se svakodnevno bore sa nedostatkom novca ili dugovima, ne mogu da posvete pažnju emotivnom odnosu u istoj meri pa to često utiče na ishod veze.

  • Joca

    19.11.2015 09:39
    Sustina
    Nije brak ni zamisljen da u njemu neko uziva u svakodnevnoj ljubavi i zabavi (nema toga bas mnogo u braku, mozda samo u pocetku), vec da natera supruznike da trpe i ne odustanu bas lako (bez posledica) od svega onoga sto ih u braku ceka. Sve je zamisljeno da se stvori sigurnost materijalna i socijalna pre svega za decu, a onda za zene koje nekada nisu radile i nisu imale svoje izvore prihoda. Deca su UVEK bila prioritet ali i teret drustva i roditelja, te je brak (tj. tiha represija nad supruznicima) i nastao samo iz tih pobuda, ne bi li nekako potisnuo stvarne zelje i mentalitet kako muskaraca tako i zena.
    Brak nije nista lepo, vec samo nesto sto se MORA, nakiceno pricama i ritualima ne bi li narod to nekako prihvatio zdravo za gotovo. Cilj je iskoristiti njihovo neznanje i naivnost, dok se ne dovedu pred svrsen cin, tj. kad se rode deca i stvari postanu mnogo teze i komplikovanije za razlaz.


  • Небитно

    19.11.2015 08:03
    @Dule: Дуле, коњови су и оних шеснаест што дадоше плус за такву квалификацију жена.
  • mudrijaš

    19.11.2015 07:49
    glad na vrata - ljubav kroz prozor...
    To je stara poslovica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.

Koliko je seksa potrebno za sreću

Gotovo polovina bračnih parova ima seksualne odnose dva puta mesečno, pokazali su rezultati novog istraživanja naučnika sa Kinsli univerziteta u Americi.