Za sreću u vezi dovoljan je jedan seks nedeljno

Nedavno istraživanje, koje je sprovedeno na velikom uzorku ispitanika u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazalo je da je seks jednom nedeljno dovoljan za sreću parova.

Nedavno istraživanje, koje je sprovedeno na velikom uzorku ispitanika u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazalo je da je seks jednom nedeljno dovoljan za sreću parova.

Poznato je da je "mala noćna gimnastika" neophodna za dobro funkcionisanje veze. Seks igra važnu ulogu u održavanju sreće partnera - bliskost, međusobno poštovanje i razumevanje nisu dovoljni.

Studija, objavljena u časopisu "Social Psichological and Personality Science", otkriva da se ne treba opterećivati brojevima, te da je "kvalitet bitniji od kvantiteta".

Naučnici sa Univerziteta u Torontu tvrde da je maženje jednom nedeljno sasvim dovoljno za sreću u vezi, ali dodaju da joj učestaliji seks nikako ne meže naškoditi, mada parovi neće obavezno zbog toga biti srećniji. Vođa istraživanja Ejmi Muiz i njene kolege su za potrebe studije analizirali podatke tri prethodna istraživanja vođena u SAD između 1989. i 2012. na uzorku od 25.000 ispitanika.

  • 22.11.2015 13:37
    Ljudi imaju razliciti libido, pa je zato nesto sto je nekom mera, drugom muka, najvaznije je da se sretnu slicni. Meni je u vezi potrebno da bude svaki dan, najvise jedan dan da se preskoci. Ako nisam u vezi, mogu i godinu dana bez sasvim lepo da zivim, ali ako imam muskarca pored sebe kojem je dovoljno jednom nedeljno ili u 4-5 dana, taj period izmedju ce biti dovoljan da mi se zelja prema njemu sasvim ugasi, i tad mi nece trebati uopste.
  • SUMP

    21.11.2015 21:46
    malo
    Po meni je malo jednom nedeljno (muskarac u 40-im), dva puta je optimalno, da se covek zazeli, a da se ipak ne zasiti. Godine nas polako stizu, vise nema ni jutarnje erekcije svaki dan.
    I forma ima tu neku ulogu, sto cesce radis to cesce i zelis. Nema pavila.
  • Agronom sa sela

    21.11.2015 14:34
    Nedeljno?!
    Jednom nedeljno, a ta nedelja je jedna po polugodištu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.

Koliko je seksa potrebno za sreću

Gotovo polovina bračnih parova ima seksualne odnose dva puta mesečno, pokazali su rezultati novog istraživanja naučnika sa Kinsli univerziteta u Americi.