Muževnost muškarca određuje broj žena oko njega

Kada muškarac raste okružen sestrama to neće uticati na njegovu heteroseksualnost, ali njegovi maniri i govor tela mogu biti manje muževni nego kod onih koji su rasli u porodici u kojoj brojčano dominiraju muškarci, rezultat je nove studije.
Kada muškarac raste okružen sestrama to neće uticati na njegovu heteroseksualnost, ali njegovi maniri i govor tela mogu biti manje muževni nego kod onih koji su rasli u porodici u kojoj brojčano dominiraju muškarci, rezultat je nove studije.

Tim psihobiologa sa teksaškog univerziteta eksperimentisao je na novorođenim pacovima, koji su potom smeštani u grupe. Tako su neki pacovi "odgajani" u grupama gde su samo ženke, samo muškarci i u mešanim grupama. Pokazalo se da na seksualno ponašanje dosta utiče proprocionalni odnos mužjaka i ženki u jednoj grupi, pa su oni pacovi koji su odgajani u grupi sa sestrama bile manje zainteresovani za parenje sa ženkama od drugih, prenosi Srbijanet.

Uzrok tome je što im ženke nisu slale signal kojim ih pozivaju na parenje, koji su više slale pacovima odgajanim u muškim ili meštovitim grupama nego onima koji su rasli u grupi gde dominiraju ženke.

Autori istraživanja objašnjavaju da broj žena i muškaraca u jednoj porodici može uticati na seksualno ponašanje jednog dečaka mnogo više nego na njegovu seksualnost, odnosno da li je gej ili ne.

"Ovo nam govori da su porodice važne, da je važno koliko imate braće i sestara, i kakva je interakcija među tima pojedincima. Porodica je posebno važna pri oblikovanju ličnosti. Okruženje u kojem rastete ne može odrediti vašu ličnost, ali pomaže da se ona oblikuje", rekao je autor studije, Dejvid Kruz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.