Ljubite se što više

Parovi ne bi trebalo da podcene važnost fizičke naklonosti i privrženosti u vezi.
Parovi ne bi trebalo da podcene važnost fizičke naklonosti i privrženosti u vezi.

Početak veze je ujedno i novo iskustvo i početak novog životnog poglavlja dve osobe, koje  vremenom saznaju više jedno o drugom. Iskazivanje naklonosti je dobar i zabavan način da pokažete koliko vam je stalo do nekoga. Sam poljubac znači mnogo jer označava razvijanje romantične veze i ima poseban značaj sa ženske perspektive. Poljubac im daje osećaj povezanosti sa njihovim partnerom.

Analizirajući tipično muško i žensko ponašanje, uočeno je da žene smatraju poljubac načinom povezivanja, dok je ljubljenje za muškarca samo čin koji prethodi seksu. Muškarci često previde važnost ljubljenja i maženja, dok je ženama često potrebno da se uvere da su voljene i poželjne, piše list "The Times of India".

Često se postavlja pitanje šta tražimo i šta želimo od veze. Tražimo privrženost, naklonost, ljubav i međusobno razumevanje. Nedostatak fizičke intimnosti između partnera u vezi može dovesti do nesklada, pa se jedan ili oba partnera mogu osećati nepoželjnim i nevoljenim. Ukoliko se fizička ljubav retko pokazuje, potreba za čuvanjem veze se gubi.

Maženje u širem smislu reči podrazumeva držanje za ruke, zagrljaje, milovanja i slično. Ove radnje ne treba izvoditi samo kada treba doći do seksa. Mogu se i efikasno iskoristiti za uspostavljanje dublje i iskrenije komunikacije između partnera. Maženje je indirektna poruka da prihvatate svog partnera i da vam je stalo do veze. Maženje treba praktikovati što češće jer su ljudi danas prezauzeti i imaju jako malo vremena za sebe, a pogotovo za svog partnera.

Poljubac može poslužiti kao most između seksualnog života i ostalih segmenata veze. Ovo je odličan način da se održi seksualna povezanost partnera kada ne vode ljubav. Često svom partneru poklonite strastven i sočan poljubac, pogotovo kada nema nikoga u blizini. Tokom kućnih poslova, muškarac se može prikrasti iza leđa svojoj partnerki, nežno je zagrliti i šaputati joj "zločeste" stvari. Odlazak na izlet je takođe dobar način da osvežite romantiku u svojoj vezi.

  • Andro

    08.11.2010 10:49
    Međutim...
    A da li bi se i žena, tokom kućnih poslova, mogla prikrasti muškarcu iza leđa, nežno ga zagrliti i šaputati mu "zločeste" stvari?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.