VIDEO: Šta kad vam vagina smrducka?

Mnoge žene srame se mirisa svoje vagine. Međutim, svaka žena će se suočiti s ovim problemom u nekom momentu u životu. Normalno je da malo smrducka, ali postoji prirodan miris, a postoji i smrad - to su dve različite stvari, i lako je uočiti razliku.
Mnoge žene srame se mirisa svoje vagine. Međutim, svaka žena će se suočiti s ovim problemom u nekom momentu u životu. Normalno je da malo smrducka, ali postoji prirodan miris, a postoji i smrad - to su dve različite stvari, i lako je uočiti razliku.

Najbitnije je voditi računa o promenama u mirisu. To može da ukaže na neki zdravstveni problem, kao što je bakterijska infekcija (kada smrducka na ribu), gljivično oboljenje ili neka polno prenosiva bolest. Sve ovo može da izmeni prirodan miris vagine. Međutim, ako vam po prirodi malo smrducka među nogama, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite.

Sredstva za ličnu higijenu

Svi se ponekad usmrdimo. Stvarno. To se dešava  i najozbiljnijim gospođama, filmskim zvezdama, i  tananim manekenkama. Čistoća znatno utiče na miris vagine i uopšte celog tela. Ne samo da je bitno za zdrav i srećan seksualni život, već je bitno i za vaš društveni život generalno. Istina, možda vašem psu neće smetati, ali verujte, ukoliko se ne perete redovno, TO će moći da osete i prolaznici na ulici. Najbolje je da koristite običan sapun, sa što manje veštačkih mirisa, veštačkih boja, latica ovog i onog...Samo običan sapun, čista voda, i sunđer.

Šira odeća

Možda vas začudi, ali tange i gaćice od sintetike nisu baš najzdravije za vaše međunožje. Sve ono što steže, uteže i nateže doprinosi problemu sa neprijatnim mirisima, iliti smradom. Ono oko čega se svi doktori, naučnici, i najveći mozgovi ove planete slažu jeste da vaša vagina treba da "diše". A najbolje se diše u prirodnim materijalima. Fensi sintetiku čuvajte za "specijalne" momente. Izbegavajte sve što dreči, ima šljokice, cirkone i slično.

Otarasite se teških hemikalija

Ima ih na tone oko nas. Mnogi proizvodi koji navodno prikrivaju neprijatne mirise ustvari pogoršavaju stvar, i mogu izazvati iritaciju, vaginalna lučenja, i da, tako je, smrad. Ignorišite vrišteće reklame koje garantuju "svež letnji povetarac" i "miris kiše" među vašim nogama, i slične nebuloze. Među redovima piše toksično. Zato je najbolje da pripazite koji gel za tuširanje, sapun, deterdžent za veš, kreme za brijanje i druge hemikalije koristite, a koje dolaze u posredan ili neposredan kontakt sa vašom vaginom. I NEMOJTE da prskate dezodorans tamo dole...

Vaginalni tuš (Vaginalni klistir?Ovo na slici.)

Korišćenje ove sprave može biti jedno od rešenja za problem neprijatnih mirisa. Naravno, kao i kad se upravlja sa drugom teškom mašinerijom, i ovde postoje rizici. Naime, može doći do poremećaja PH vrednosti vagine, neželjene bakterije i drugo smeće može dospeti u matericu ili jajovode. S druge strane, postoji rizik da na taj način izbacite"dobre" bakterije što će opet omogućiti neželjenim bakterijama da zauzmu teritoriju. Zato prvo razgovarajte sa doktorom. Ukoliko doktor proceni da je u redu, samo napred, koristite vaginotuš (a-ha!), samo ga prvo sterilišite.

Doktor - vaginin najbolji prijatelj

Neprijatni miris vagine i vaginalno "curkanje" mogu biti indikacija nekog zdravstvenog problema. Kao što već pomenusmo, SVE vagine imaju određen, fino rečeno, miris - to je individualno. Međutim, ako odjedanput vaša mezimica počne da smrducka na ribu, i to je propraćeno intenzivnim lučenjem sekreta, vanrednim krvarenjem, svrabom, peckanjem ili bolom, MOGUĆE je da imate zdravstvenih problema. Vaš ginekolog može da vas testira na infekcije i bolesti, kao što su gonoreja, gljivična oboljenja, bakterijske infekcije, i ostala čudesa. Većina testova su rutinski ali obavezni za vaš seksualni život, i zahvaljujući čudu moderne medicine, većina ovih oboljenja je brzo izlečiva.

Kao i sa zubima - zdravlje doprinosi boljem mirisu

Postoji manje, više milion proizvoda koji bi navodno trebalo da reše problem "ubuđale mace". Neki deluju, neki baš i ne, a neki mogu da vam unište seksualni i društveni život (da, tako su moćni). Ono što je do vas jeste da brinete o zdravlju svoje vagine, a to znači: da jedete zdravo, vežbate, dozvolite da krv cirkuliše i da je sve provetreno. Kada je seks u pitanju, koristite kondom, jer će to sprečiti da tuđe bakterije napadnu vaš sistem, i poremete postojeću  ravnotežu. I naravno, s vremena na vreme posetite ginekologa, jer on najbolje može da oseti šta vas tišti.

 

  • a

    21.02.2011 20:44
    xaxaxaxax
    e ljudi smrducka li ili ne ...tekst je ODLICAN!! xaxaxax
  • Sasha

    18.02.2011 15:32
    aahahah
    Joj majko mila, pa papir, makar i virtuelni svašta istrpi xD

    Od odnaslova "Doktor - vaginin najbolji prijatelj" skoro padoh sa stolice smejući se xD
  • Dejan

    17.02.2011 11:35
    Na tekstu o zenama skoro svi muski komentari,ali Jovan pecaros,najjaci,i jos sve velikim slovima,valjda zbog uzbudjenja hahahah

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.