FOTO: Ovo je najstarija manekenka u Ginisovoj knjizi rekorda

Dafne je sa 87 godina najstarija manekenka na svetu.

"Televizija ne voli starije ljude, mislim da sam jednostavno imala sreću. Mnogo starijih žena se oseća nevidiljivima. Volela bih da mogu da učinim nešto po tom pitanju. Sve je u našim glavama, ja se osećam kao da mi je 60 i nisam izgubila znatiželju za stvari u životu", kaže Dafne.

Dafne je pre nekoliko dana prošetala pistom "London Fashion Weeka“. Ona je živi dokaz kako godine ne moraju biti nikakva prepreka, a kao najstarija manekenka na svetu ušla je u Ginisovu knjigu rekorda.

"Kad sam tek počinjala da se bavim ovim poslom, devojke su same morale da sređuju kosu i šminkaju se, nije bilo kao danas, da se neko drugi u potpunosti pobrine za vas. U to je vreme za ženu bilo prihvatljivo da bude malo punija, nisu se tražile mršavice", priseća se Dafne koja je u manekenske vode zakoračila sa 17 godina.

Što se tiče tajne njenog uspeha, ova manekenka navodi kako su to, pre svega, dobri geni. Ipak, dodaje kako nikad nije pušila duvan, veomaretko pije alkohol, i pazi na ishranu.

"Nikad se nisam prejedala, ni jela brzu hranu. Nikad nisam pušila, a alkohol sam pila jako malo, u posebnim prilikama, čašu šampanjca ili nešto slično. Što se stresa tiče, rekla bih za sebe da sam prilično opuštena."

Komentarišući današnju modu i manekenke, Dafne kaže: "Volela bih kad bi se današnji modeli više smejali. Zašto uvek izgledaju tako očajno? Pre bih kupila haljinu koju vidim na modelu koji se smeje nego na onom ko izgleda smrknuto."

Autor: Klix

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin