Moguće je i bez kafe da se razbudite

Možda pokušavate da se rešite jutarnje pospanosti kafom, ali i bez ovog “magičnog napitka” postoje načini da se razbudite.
Za početak, potrebno je da podignete roletne i osvetlite sobu, a ako nemate mnogo prirodne svetlosti u stanu, možda je najbolje da prošetate napolju. 
 
Izloženost svetlosti je važan deo buđenja, jer je direktno povezana s proizvodnjom melatonina u telu. 

Sledeća najbolja stvar je tuširanje i to naizmenično toplom i hladnom vodom. Tako se aktiviraju delovi mozga koji regulišu budnost, ali se i ubrzava metabolizam. 

Ujutru, ali i tokom celog dana treba da pijete vodu, kako biste bili hidrirani i zahvaljujući tome imali dobru koncentraciju. Od velike važnosti za budnost je i zdrav doručak i to bogat vlaknima i ugljenim hidratima koji će vam dati energiju za jutro pred vama. Korisna je i sveže ceđena pomorandža, naročito ako je pijuckate uz muziku. 

Fizička aktivnost je takođe poželjna, jer hipokampus, deo mozga zadužen za učenje i pamćenje, drži aktivnim. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.