Namirnice koje će vas zaustaviti u prejedanju

Kalorije debljaju i osnova svake dijete je jednostavna – smanjiti unos kalorija, i kilogrami će morati da nestanu.
Na tom putu uvek se naleti na najgoreg neprijatelja svake dijete – glad. Ona je ta koja će nam uništiti sav trud, pa evo tri namirnice koje će vas spasiti u takvim situacijama.
 
Brokoli– 100 grama brokulija sadrži tek 25 kalorija, a ono što je najbolje jeste činjenica da će telo za njegovo varenje potrošiti čak 80 kalorija. Kako je uz to bogat vitaminima i mineralima, predstavlja idealan međuobrok.
 
Celer – komad srednje veličine ima mizernih šest kalorija, dok će telo za njegovu razgradnju morati da potroši gotovo deset puta više, čak 50. Bogat je vlaknima i predstavlja odličan izvor vitamina K, antioksidansa kumarina i vitamina B kompleksa. 
 
Špargla – veoma zdrava namirnica, koja takođe deluje kao diuretik i izbacuje višak vode iz organizma. Bogate su vitaminima C, B6, A, ali i riboflavinom, vlaknima i magnezijumom.
 
Zato kada vam glad pomuti razum, imajte neku od ovih namirnica pri ruci. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.