Pet razloga zašto su obične gaćice bolje od tangi

U poslednje vreme trend nošenja tangi pomalo jenjava i u modu se vraćaju obične gaćice.

Dobri stari pamučni modeli imaju čitav niz prednosti, a mi smo izdvojili pet razloga zašto će uvek biti bolji od tangi.

1. Udobnije su

U kategoriji udobnosti, obične gaćice apsolutno nadmašuju tange. Ne 'uvlače' se u neugodna mesta, ne iritiraju, ne stvaraju bolno crvenilo.

2. Idealan su 'partner' tokom menstruacije

Uvijek pružaju maksimalan osećaj sigurnosti tokom menstruacije. Nošenje uložaka i tampona neugodno je samo po sebi, a uz sve to ne treba nam još i razmišljanje da li će nam se negde pojaviti nezgodna mrlja. Upravo su zato obične gaćice savršen saveznik u borbi protiv neželjenih mrlja i najudobniji model gaćica koje žena može nositi tokom menstruacije.

3. Lako se održavaju

Tange spadaju u kategoriju osetljivog veša pa morate paziti kako ih perete. Sitne su pa se često mogu 'izgubiti' u pranju ako ih ne stavite u posebnu mrežicu, ali tada se ne operu temeljno koliko bi trebalo. Obične pamučne gaćice možete prati na svim temperaturama. Bele bez razmišljanja možete staviti i na 90 stepeni i 'kuvati' ih, a možete ih prati i na nižoj temperaturi.

4. Bolje su za zdravlje

Donje rublje trebalo bi da bude barijera između naših intimnih delova i odeće koja je uglavnom gruba i može iritirati. Zbog toga obične gaćice imaju još jedan plus u poređenju s tangama. Naime, tanka traka na tangama pozicionirana je tačno između anusa i vagine. Stalno je u pokretu pa tako pogoduje laganom prenosu bakterija do vagine i urinarnog trakta. Zato ginekolozi ženama koje su sklone urinarnim ili vaginalnim infekcijama ne preporučuju nošenje tangi i savetuju im da ipak biraju obične gaćice.

5. Ne 'guše' intimne delove tela

Obične gaćice su prozračne i pružaju dovoljno vazduha vašem najintimnijem delu tela. Tange i ostale seksi gaćice često se izrađuju od materijala koji nisu prozračni ili se deo među nogama izrađuje od pamuka, dok je ostatak izrađen od sintetičkih materijala. Upravo ti delovi onda ne propuštaju vazduh pa se zbog toga stvara velika količina vlage koja je pogoduje razvoju infekcija.

  • *-*

    08.06.2016 13:25
    Tange
    gacice nisu za svaki dan, to znamo. Posebno kad su oni dani.
    Bele pantalone i uska haljinica, jedino tad. I naravno, za neke prilike! ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".