Do koliko godina ženama rastu grudi?

Veličinu grudi određuju faktori poput genetike, težine, godina i trudnoće, a promene u veličini i obliku grudi događaju se tokom celog života.

Veličina grudi se stalno menja, a može da varira čak i do jedne veličine (korpa grudnjaka). Na promenu u veličini grudi utiču različito vreme u ciklusu.

Kod većina žena grudi se potpuno razviju tri do četiri godine posle prve menstruacije, a proces rasta grudi završava se u ranoj životnoj dobi.

- Ženske grudi rastu do kasnih tinejdžerskih ili ranih dvadesetih godina. Na te promene utiču promene u hormonima, trudnoća, dojenje, debljanje ili mršavljenje, menopauza - objasnila je ginekolog dr. sc. Jasenka Grujić za portal zadovoljna.dnevnik.hr.

Tokom trudnoće grudi narastu i po nekoliko brojeva, a tkivo može da se raširi pa postoji mogućnost da se ne vrati na prethodno stanje. Osim toga i dojenje može da uzme svoj "danak2 i promeni izgled dojki. Genetika ipak igra najveću ulogu u veličini i obliku ženskih grudi. Geni utiču na nivo hormona koji potom utiče na tkivo u grudima određujući gustinu, ali i izgled kože.

Teme

grudi
  • Bob

    21.07.2016 20:48
    Sličnost
    Postoji velika sličnost između ženskih grudi i maketa vozova. Naime, i jedno i drugo je namenjeno deci a služi da se odrasli igraju sa njima.
  • Bill

    21.07.2016 19:26
    Moto svih starleta:

    Vreme lati,
    rastu sise,
    *ebe mise,
    udaću se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin