Danas je najdepresivniji dan u godini

Današnji dan mogao bi biti najdepresivniji dan ikad, tvrde naučnici koji stoje iza jednačine kojom se izračunava najdepresivniji dan u godini.
Ponedeljak 16. januara 2017, mogao bi biti najdepresivniji dosad zbog brojnih smrti slavnih, straha od mandata Donalda Trumpa u SAD-u i Bregzita. 
 
"Svi faktori za depresivni ponedeljak su tu, ali dodatne brige s kojima su se ljudi morali nositi u proteklo vreme učiniće ovaj ponedeljak još depresivnijim", rekao je dr Klif Arnal, tvorac jednačine za najdepresivniji dan u godini. "Politički faktori im daju osećaj nesigurnosti, a smrti slavnih su ih podsetile na sopstvenu prolaznost", tvrdi. 
 
Ako vam još nije jasno o čemu je reč, trebalo bi da znate da je još 2005. godine dr Arnal pronašao formulu za izračunavanje najdepresivnijeg dana u godini. Formula u obzir uzima vremenske uslove, dugove, vreme koje je prošlo od Božića i motivaciju. 
 
Jednačina je pokazala da je najdepresivniji dan u godini treći ponedeljak u januaru. Tada stižu računi, a upravo u tom vremenskom periodu ljude "udari" realnost i shvate da su praznici zaista prošli. 
 
Jednačina glasi ovako: 
 
[W+(D-d)]xTQ/MxNA 
 
Tu W predstavlja vremenske uslove, D dug, d mesečnu zaradu, T vreme proteklo od Božića, Q vreme proteklo od naših propalih pokušaja da nešto uradimo, M nizak nivo motivacije i NA potrebu za kretanjem u akciju.
  • Ajte molimas

    16.01.2017 18:22
    U pravu si Bugi Vugi, ajmo sad jedan apaurin umesto da nesto menjas.
  • Bugi Vugi

    16.01.2017 15:18
    Kod nas je to konstanta, postavljena jos devedesetih. Svaki dan me ubi depra!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin