Pronašli u klaviru vreću zlatnika starih više od 100 godina

Jedan klavir u Šropširu krio je fantastičnu tajnu – vreću zlatnika, za koje je sada utvrđeno da potiču iz perioda od 1847. do 1915. godine.
Vlasnici klavira, koji su ostali anonimni, prijavili su Muzeju "Ladlou" otkriće i predali instrument zajedno sa novčićima na procenu. Piter Revil, stručnjak za antikvitete, opisao je otkriće kao "zapanjujuće".
 
"Trenutni vlasnici su došli do muzeja i samo nam predali sve na sto. Bio sam apsolutno zapanjen. Ja sam arheolog i navikao sam da se bavim dragocenostima, ali pre nekim srednjovekovnim broševima", objasnio je Revil.
 
Vrlo brzo je utvrđeno da je klavir, marke "Broadwood & Sons of London", prodat 1906. godine muzičkoj prodavnici u Eseksu, a da zlatnici potiču iz doba "zlatnog standarda" Ujedinjenog kraljevstva.
 
Najstariji novčić potiče iz 1847. godine, kada je vladala kraljica Viktorija, dok je najmlađi iz 1915. i vremena vladavine kralja Džordža Petog. Stručnjaci još ne mogu precizno da procene vrednost, ali smatraju da bi čitavo otkriće moglo da donese "sumu koja bi vlasnicima promenila život".

Teme

blago

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin