Egipatska glumica na sudu zbog prozirne haljine

Egipatska glumica Rania Jusef moraće u januaru na sud zbog optužbe da je na svečanom otvaranju filmskog festivala u Kairu nosila mrežastu haljinu koja je od struka naniže sasvim prozirna, te su joj noge bile potpuno otkrivene.
Suđenje će biti 12. januara, po prijavi grupe pravnika koju je odobrio javni tužilac, a moguća kazna je do pet godina zatvora.
 
Kao većinski muslimanska zemlja sa oko 100 miliona stanovnika, Egipat je, uprkos rastućem verskom konzervativizmu, zadržao elemente sekularnosti.
 
Agencija AP piše da tužba protiv glumice, zbog izgleda haljine, ukazuje da je islamski fundamentalizam jak i pet godina posle vojnog udara kojim je zbačen islamistički predsednik Muhamed Mursi.
  • Dawkins

    03.12.2018 08:01
    religija = zlo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin