Šanel odustao od kože krokodila

Francuska luksuzna modna kuća Šanel postala je prva kuća visoke mode koja više neće koristiti kožu krokodila i zmije za svoje kreacije, što je mera koju su pozdravile grupe za zaštitu životinja.
Šanel odustao od kože krokodila
Foto: Pixabay
"Odlučili smo da više ne koristimo kožu egzotičnih životinja za kreacije", saopštio je Šanel i dodao da je inače u sadašnje vreme teško da se dobije koža takvih životinja, a da se pri tome poštuju određena etička pravila.
 
Šanel je dodao da će se preorijentisati na novu generaciju luksuznih proizvoda koja se zasniva na "kreativnosti, umeću i standardu par ekselans".
 
Modna kuća je već povukla iz prodaje tašne od zmijske kože, koje su koštale oko 5.500 evra.
 
Organizacije za zaštitu životinja pozdravile su odluku modne kuće koja u saopštenju ne navodi da se odriče krzna, ali je ranije umetnički direktor Šanela Karl Lagerfeld rekao da slabo koristi krzno za kreacije.
 
Kampanja protiv upotrebe kože krokodila i zmije nije tako popularna kao kampanja protiv korišćenja krzna. Mnoge luksuzne modne kuće imaju svoje farme reptila kako bi se garantovalo da životinje nisu mučene.
  • Bl

    05.12.2018 14:40
    ..
    Majke mu lude pa samo od krokodila i zmija i treba da se pravi sta stignes

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin