Luj Viton kupuje prestižnu hotelsku grupaciju Belmond

Francuska luksuzna modna kuća "Luj Viton Moe Henesi" kupuje luksuznu hotelsku grupaciju "Belmond", u sklopu ugovora kojim je vrednost te kompanije procenjena na 3,2 milijarde dolara.
Luj Viton kupuje prestižnu hotelsku grupaciju Belmond
Foto: Pixabay
Iz LVMH-a je saopšteno da su pristali da plate 25 dolara po akciji "Belmonda", što je premija od 40 posto u odnosu na cenu sa prekjučerašnjeg zatvaranja berze.
 
Transakcijom, koja bi trebalo da bude zaključena u prvoj polovini 2019. godine, vrednost kompanije "Belmond", uključujući dug, procenjena je na oko 3,2 milijarde dolara.
 
Ta kompanija poseduje ili upravlja sa 46 luksuznih hotela, restorana, ali i brodovima za krstarenja rekama u Evropi i Aziji.
 
Zarada kompanije pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije iznosila je 140 miliona dolara u godini dana zaključno sa 30. septembrom 2018. godine, a prihodi su dostigli 572 miliona dolara. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.