Počela kampanja kojom se žene podstiču da se ne depiliraju

Počela je jednomesečna kampanja koja podstiče žene da ne depiliraju dlake na telu.
Cilj kampanje pod nazivom "Januhairy" je da se žene podstaknu da vole i prihvate svoje dlake, dok istovremeno prikupljaju novac u dobrotvorne svrhe.
 
Osnivačica je 21-godišnja Lora Džekson, a za učestvovanje u ovoj kampanji prijavile su se žene širom sveta. Na ovu ideju došla je nakon što je morala da pusti dlake da izrastu zbog jedne predstave. 
 
"Iako sam imala više samopouzdanja i osećala se slobodnije, primetila sam da ljudima iz moje okoline nije jasno šta radim ili se nisu slagali s mojom odlukom", rekla je za BBC ova studentkinja treće godine glume. 
 
Ona je prošlog meseca pokrenula kampanju, a u njoj sada učestvuju žene Velike Britanije, SAD-a, Kanade, Nemačke, Rusije i Španije.
 
Lora veruje da će uspeti da prikupi novac za organizaciju "Body Gossip" koja uči mlade kako na zdrav način doživljavati svoje telo. 
 
"Samo želim da se žene osećaju ugodnije u svom telu. Ova kampanja nije za one koji misle kako dlake nisu normalna pojava na telu žene. Ovo je projekat osnaživanja žena da prihvate svoja tela takvima kakva jesu", rekla je Džekson.
  • Tomi

    08.01.2019 10:17
    Niko ne tera zene da se depiliraju. Ja iskreno ne volim kad zena ima dlakave noge ali to sam samo ja, sigurno moze naci nekog kome to ne smeta.
  • Si

    05.01.2019 21:33
    Nije problem da zene prihvate da se ne depiliraju vec da muskarci shvate da nije sve kao u nekim filmovima
  • ovako

    05.01.2019 18:43
    @Lili
    Zbog istog razloga iz kojeg je 99% zena privlacniji Dzejson Momoa od npr. Seselja. Ideali lepote su jednostavno prisutni kod svih. Vecina muskaraca ne voli dlakave zene, ali ih ima i kojima to ne smeta, verovatno ima i deo koji i preferiraju takve. Zene ce se depilirati i sminkati, muskarci ce se brijati ili trimovati bradu i vezbati da bi kod suprotnog pola ispunili odredjene ideale lepote. Ili ces reci da ti je svejedno je l' ti decko zgodan, sarmantan i uspesan ili je debeli, dlakavi, masni, procelavi neprijatni lik koji sedi kuci ceo dan i ne radi nista?
    Ne znam cemu osuda muskaraca ako ne volimo dlakave devojke jer arsini su isti samo se licemerno gleda na njih, narocito od feminacija. Isto smatram da devojke koje hoce da budu dlakave neka budu, njihova je sloboda da rade sta hoce, ali neka mi ne nabijaju na nos da to treba da mi bude privlacno jer meni nije, iako ima i ljudi kojima jeste (a i njih osudjivati je bezvezno jer imaju razlicit ukus samo i to je to).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin