Preminuo najstariji čovek na svetu

Najstariji čovek na svetu Masazo Nonaka preminuo je danas u 113. godini, javili su japanski mediji.
Njegova porodica kazala je da je Masazo Nonaka umro mirno u snu u svojoj kući u gradu Ašoro.
 
Rođen je 25. jula 1905. godine, a odrastao je u velikoj porodici koja je vodila gostionicu koju sada vodi njegova unuka. Ono što je zanimljiva činjenica jeste da je nadživeo svoju ženu i svoje troje od petoro dece. 
 
"Osećamo se šokirani gubitkom velike figure u našim životima. Juče je bio dobro, kao i obično se ponašao i danas ga već nema", rekla je njegova unuka Juko Kjodo njuzu.
 
Nonaka je imao šestro braće i jednu sestru. Oženio se 1931. godine, a u braku su on i supruga izrodili petoro djece. Dok je bio u penziji obožavao je gledati sumo rvanje i jesti slatkiše.
 
Inače, Japan je jedna od zemalja koja je bila dom nekoliko najstarijih ljudi na svetu. Među njima je bio i Jiroemon Kimura, najdugovečniji čovek na planeti Zemlji koji je umro ubrzo nakon 116. rođendana 2013. godine.
 
Ginis je službeno priznao Nonaku kao najstarijeg živog čoveka nakon smrti Španca Franciska Nunjeza Olivera koji je preminuo prošle godine.
  • Dugo je proživeo

    20.01.2019 14:12
    Čovek se rodio par meseci pre nego što su braća Rajt uspela da lete nekih 39min sa trećom verzijom svojeg aviona. Bio je na otprilike polovini svojeg dugog života kada je Gagarin leteo u svemir. I na kraju preminuo, evo sada, kada čovečanstvo redovno gleda preko kompjutera slike sa Marsa, iz dubokog svemira, slike Jupitera, Plutona... Ili recimo kada je njegova nacija sletela na asteroid i poslala slike na Zemlju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.