Britanci masovno otkazuju televizijsku pretplatu

Sve više Britanaca otkazuje pretplatu na televizijske kanale da bi mogli da se fokusiraju na pretplate za Amazon Prime Video, Netflix i Now TV.
Britanci masovno otkazuju televizijsku pretplatu
Foto: Pixabay
Više od 860.000 televizijskih pretplata je otkazano u 2017. i 2018. godini, što je znatan porast u odnosu na proteklih nekoliko godina, prenosi Daily Mail. Prema računicama, televizijsku pretplatu u Britaniji svaki dan otkaže 2.300 ljudi. 
 
Eksperti veruju da je u pitanju "Netflix efekat" koji navodi televizijsku publiku da otkažu pretplate i fokusiraju se samo na servise za koje nije potrebna nikakva vrsta posebnog ugovora. 
 
Obična pretplata na Netflixu košta sedam dolara mesečno, što na godišnjem nivou iznosi približno 90 dolara. Televizijska pretplata, s druge strane, košta blizu 196 dolara, a BBC je najavio da će cene do aprila porasti za približno pet dolara. 
 
Ukupan broj prekinutih ugovora za televizijsku pretplatu iznosi 5,9 miliona. 
 
Ipak, nisu svi otkazani radi Netflixa i sličnih razloga. Nekolicina ljudi je izjavila kako su ugovore prekidali jer su počeli da žive s ljudima koji već plaćaju pretplatu, te nije bilo smisla plaćati dve. 
 
Netflix za sada broji skoro deset miliona pretplatnika u Velikoj Britaniji.
  • Joja

    06.02.2019 21:58
    Ali na tome nefiksu nema pčelara iz kupinova i bivšeg muža goce trzan!
  • Drum

    04.02.2019 09:58
    Nikakvo čudo. Na Netflix nema reklama, kao što ima na TV. Shvatam ja da je televizijama izvor zarade reklame, ali ovo je prešlo svaku meru! Zaboravim šta sam gledao, nekada se desi da promenim kanal, pa se setim da sam nešto gledao, ali ne znam sta. Jer reklame traju i po 15 min na nekim televizijama.

    Još šta me više nervira, reklame koje su glupe, naročito one reklame za cene u trgovinama, pa kada zareda 99,99, 299,99, pa da vam 9999999 znate već čega!
  • Filip

    04.02.2019 08:42
    Bez TV
    Kablovsku otkazao i presao na telenor home. Tv ionako ne gledam. Usteda 15€ mesecno, na godisnjem nivou: 180€. Malo li je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin