Meteorolozi: Temperature će svake godine biti za 1,5 stepeni više

Svet se nalazi usred onoga što će verovatno biti najtoplijih 10 godina od kada se vode podaci, a to je 1850. godina, saopštila je londonska Meteorološka kancelarija.
Meteorolozi: Temperature će svake godine biti za 1,5 stepeni više
Foto: Pixabay
Predviđa se da će temperature za svaku od narednih pet godina biti za stepen više, a možda još veće u poređenju sa predindustrijskim nivoima. 
 
Postoji i mala šansa da će u narednih pet godina globalne temperature privremeno ići iznad 1,5 stepeni godišnje, preneo je BBC.  To se smatra kritičnim pragom za klimatske promene. 
 
Ukoliko se podaci poklope sa prognozom, onda će decenija od 2014. - 2023. biti najtoplija u više od 150 godina vođenja evidencije. 
 
Meteorološka kancelarija saopštava da je 2015. bila prva godina u kojoj je globalna godišnja prosečna temperatura dostigla jedan stepen iznad predindustrijskog nivoa. Svake godine od tada, globalni prosek je blizu ili iznad jednog stepena. 
 
Sada, Meteorološka kancelarija saopštava da će se taj trend verovatno nastaviti ili povećati u narednih pet godina.
  • Novosađanin

    07.02.2019 12:42
    Čikago bluz
    Biće svake godine više osim osim u onim godinama kada budu manje, recimo -53 C...
  • NezavisniVojvodjanin

    07.02.2019 12:13
    Naj*bali smo
    Lakse mi zimu izdrzati nego leto sa stanom na zapadnoj strani, gori sve zivo a zgrada se usija da iz zidova isijava toplota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.