FOTO: Guči se izvinio zbog "rasističkog" džempera

Poznati modni brend Guči izvinio se danas za vuneni džemper koji liči na "crno lice" i rekao da je predmet povučen iz njegove onlajn ponude i prodavnica.
FOTO: Guči se izvinio zbog "rasističkog" džempera
Foto: Screenshot
Džemper od crne vune pokriva nos i ima crveni izrez za usta, što je na društvenim mrežama ismevano kao neosetljiva i rasistička stvar.
 
"Smatramo da je raznolikost fundamentalna vrednost koju treba da negujemo i poštujemo i svaku odluku koju donosimo treba da temeljimo na tome. Potpuno smo posvećeni poštovanju različitosti u našoj organizaciji i pretvaranju ovog incidenta u jednu lekciju za kompletan Guči kolektiv", saopštili su iz ovog italijanskog modnog brenda.
 
Ovaj odevni predmet prodavao se po ceni od 890 dolara na veb stranici Spring, gde je opisan kao sastavni deo zimske kolekcije koja je inspirisana starim skijaškim maskama.
  • Obešenjak

    08.02.2019 09:29
    Dobra ideja
    Džemper je pogodan za proteste i sprečavanje softvera za analizu lica, na uličnim kamerama.
    Prodali bi oni to, u drugačijim okolnostima.

    Samo to ovi pomodni i ovi što se groze da pojedu jaje - ne vide.
  • Mandark

    07.02.2019 20:28
    Ovo je ludilo
    Mislim da je vreme da varvari pregaze Evropu i Ameriku... dok ovde haraju besposličari koji su uvređeni na svaku sitnicu, tamo negde se rađaju ratnici koji mogu da se popnu pešice uz stepenice a da ne padnu u nesvest.
  • Drum

    07.02.2019 15:00
    Ovo nije rasistički, više je retardistički.
    Trebo bi se izvnitu zbog retardiranog dizajna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin