U Rusiji iskopan jedinstveni stokaratni dijamant

Svetski lider u rudarstvu dijamanata iz Rusije, Alrosa, na svom nalazištu u severoistočnom regionu Jakutije iskopao je dijamant vrhunskog kvaliteta.
Dijamant od skoro 100 karata je drugi najveći dragulj ikada pronađen u tom nalazištu.
 
Dijamant, koji ima oktaedarski oblik, pronađen je 17. februara.
 
Nedavno otkriće dokazuje da rudnik dijamanata u Jakutiji, koji je najveći investicioni projekat Alrose, ima veliki potencijal, navodi kompanija.
 
"Ovo je drugi veliki pronalazak od oktobra prošle godine. To nam omogućava da govorimo o velikom potencijalu ležišta Verkhne-Munskoie", navodi se u saopštenju proizvođača dijamanata.
 
Prvi veliki dragulj od 51,49 karata, iskopan je u objektu Verkhne-Munskoie prošle godine, ubrzo nakon zvaničnog otvaranja 31. oktobra. Tada je Alrosa obećala da će uložiti 60 milijardi rubalja (910 miliona dolara) u projekat do 2042. godine, a očekuje se da će rudnik dati oko 1,8 miliona karata dijamanata godišnje.
  • Niđe nema

    05.03.2019 13:16
    takog kamena
    A đe video?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin