Pištolj kojim se ubio Van Gog uskoro na prodaju

Pištolj za koji se veruje da se njime ubio jedan od najslavnijih umetnika svih vremena Vinsent van Gog, biće 19. juna ponuđen na aukciji u pariskoj aukcijskoj kući "Auction Art".
Nagađa se da bi pištolj lefaucheux kalibra sedam milimetara, koji neki opisuju kao najpoznatije oružje na svetu, mogao da bude prodat i za 60.000 evra.
 
Vinsent van Gog je pucao sebi u grudi 27. juna 1890. godine usred kukuruznih polja u Over sir Oaz, predgrađu Pariza, a preminuo je 30 sati kasnije. U to vreme oružje nije nađeno. Tek je 1960. godine jedan seljak pronašao pištolj za koji se smatra da je iz njega pucao holandski slikar. Oružje je do sada bilo izloženo kao eksponat u Van Gogovom muzeju u Amsterdamu.
 
Poslednjih godina pojavila se i teorija kako Van Gog nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin