VIDEO: Muralom odali počast Kitu Flintu

Frontmen benda "Prodigy", Kit Flint, oduzeo je sebi život 4. marta. Mesec dana kasnije, počast jednom od najvoljenijih frontmena ikada, odala je i britanska galerija Bankside.
Bend Prodigy objavio je na svom Twitter nalogu mural naslikan u njegovu čast. Na grafitu se vidi Kit Flint, prozor kuće iz kojeg liže vatra i natpis "I'm a...", nastavak znate - "Firestarter".
 
Prodigy je postao svetski popularan devedesetih godina prošlog veka i od andergraund rejv sastava za kratko vreme postao jedan od najvećih britanskih bendova. Nekoliko puta su gostovali u Srbiji i bezbroj puta govorili o svom "prvom velikom nastupu" upravo u našoj zemlji. Pre nekoliko godina, tokom poplava na Balkanu, Prodigy je na svom Twitteru pružio podršku Srbiji.
 
Kit Flint je bio jedan od najupečatljivijih izvođača - tetovaže, pirsinzi i "ludačke" frizure su bile njegov zaštitni znak, baš kao i energični nastupi na kojima je neumorno zabavljao fanove. Rođen je u Redbridžu, Istočnom Londonu, gde je kao klinac upoznao Lijama Hauleta s kojim će oformiti "Prodigy". Uporedo s nastupima, poslednjih godina je postao vlasnik paba u Eseksu, vlasnik i mendžer trkačkog tima "Traction Control".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.