U osnovnoj školi zaposlili "menjača pelena" jer deca nisu umela da idu na toalet

Iako možda zvuči neverovatno, ali jedna osnovna škola u Valsalu u Velikoj Britaniji morala je da zaposli osobu koja će deci menjati pelene jer mnoga od njih nisu umela sama da odu u toalet i obave nuždu.
U osnovnoj školi zaposlili "menjača pelena" jer deca nisu umela da idu na toalet
Foto: Pixabay
"Sve je veći broj dece koja ne znaju da koriste toalet, što je užasno teško za učitelje, ali i drugu decu koja nemaju tih problema. Od škole ne možete očekivati da budu zamena za roditelje ili da leče sve društvene bolesti", istakla je glavna školska inspektorka Amanda Spelman.
 
Kris Tov, član veća za obrazovanje, razgovarao je sa direktorima 80 dečjih i osnovnih škola i bio šokiran onim što su mu rekli. Inače, deca u Velikoj Britaniji u školu kreću s navršenih pet godina, a već sa 11 idu u srednju školu koju pohađaju do svoje 16. godine.
 
"Mi ovde govorimo o petogodišnjacima, što je jednostavno neprihvatljivo. Deca ne znaju pravilno da komuniciraju, ne znaju da koriste pribor za jelo, ne umeju da drže olovku. Ako nemaju osnovne veštine, kako mogu  da se obrazuju? Ne možemo tako dalje. Ako to ne zaustavimo, biće samo gore", rekao je Tov.
 
Jedna studija je pokazala da roditelji nemaju dovoljno vremena da se bave svojom decom i nauče ih nekim osnovama ponašanja, što je za obrazovne radnike neprihvatljivo jer ta odgovornost onda pada na njih. 
 
"Mnogi roditelji misle kako nije važno pripremiti dete za polazak u školu, zbog čega ne obraćaju previše pažnju na njihovo ponašanje", rekla je Spelman. 
  • NS

    15.04.2019 09:35
    Odavno poznata stvar: Nisu deca za svakog.
    Samo što to većina NEĆE da prizna.
  • Eva

    14.04.2019 18:56
    ...
    To je priprema za zivot.
    Valjda se globalno ide ka zaglupljivanju mase.
    Sve je u redu, dok neko ne primeti da je tako, a nece jos skoro, jer su i ove srednje generacije takodje zaglupljene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.