Milioni ležaljki za bebe povučene zbog više od 30 smrtnih slučajeva

Milioni ležaljki za bebe proizvođača Fišer-Prajs povučene su sa tržišta nakon smrti više desetina beba, objavila je američka komisija za sigurnost potrošača (CPSC), prenose agencije u subotu.
"Smrti beba dogodile su se u ležaljkama Rock 'n Play, nakon što su se bebe okretale na stomak ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom, ili u drugim okolnostima", navodi komisija u svojoj izjavi.
 
Biće povučeno oko 4,7 miliona proizvoda, dodaje se, zbog, kako se navodi, smrti najmanje 32 bebe u tim ležaljkama od 2009. godine.
 
Fišer-Prajs je saopštio u petak da je dobrovoljno povukao "sve primerke" proizvoda "u partnerstvu" s CPSC.
 
"Iako i dalje stojimo iza sigurnosti svih naših proizvoda, s obzirom na prijavljene incidente u kojima se proizvod koristio suprotno sigurnosnim upozorenjima i uslovima, odlučili smo da je dobrovoljno povlačenje najbolji način delovanja", saopštila je je kompanija u vlasništvu Matela.
 
Njen predsednik Kaje Jasuda ležaljke je nazvao smrtonosnima i rekao da je nužno odmah preduzeti akcije.
  • Pavle

    14.04.2019 09:13
    Kolica bez točkova
    Prvi put čujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin