Njujork bi mogao da zabrani prodaju krzna

Njujork bi mogao postati treći američki grad koji će zabraniti prodaju krzna, posle San Franciska i Los Anđelesa.
Njujork bi mogao da zabrani prodaju krzna
Foto: Pixabay
Članovi gradske skupštine razmatraju meru kojom bi zabranili prodaju svih novih proizvoda od krzna. Ova mera mogla bi da promeni stanje na ulicama grada koji ima ogroman uticaj na svetsku trgovinu, finansije, umetnost, modu...
 
Menhetnom, koga često nazivaju urbanom oazom grada, gde život nikada ne staje, krzno su "šetale" mnoge poznate dame, od Merilin Monro, pa do sestara Kardašijan.
 
Vlasnici firmi koje se bave proizvodnjom odevnih predmeta od krzna kažu da bi zabrana prodaje krzna mogla ostaviti bez posla hiljade ljudi. Sa druge strane, aktivisti za zaštitu životinja naglašavaju kako je nošenje krzna nehumano.
 
"Ekonomski razvoj i okrutnost ne smeju se mešati. Proizvodnja krzna oslanja se na nasilje nad nevinim životinjama", izjavila je članica njujorške skupštine Linda Rosental.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".