VIDEO: U Irskoj otvorio pab koji ne služi alkohol

Pab "Virgin Mary" koji za razliku od svih drugih kafana u Irskoj ne služi alkohol, otvoren u u Dablinu.
Vlasnik ovog lokala Von Jejts, kaže da želi da razbije stereotipe i pokazaže ljudima da se mogu dobro zabaviti i bez alkohola.
 
"Kada sam prijateljima govorio o ovom konceptu smejali su se i pitali me zašto bih to uradio u Dablinu, evropskoj prestonici ispijanja alkohola. Irci su ljubitelji alkohola, to je deo načina života. Međutim, primetio sam jaz na tržištu jer se kultura življenja menja. Ljudi su svesniji onoga što konzumiraju", rekao je Jejts.
 
On ističe da će, za razliku od većine bezalkoholnih barova u Irskoj koji nude pića slatkastih ukusa, u ponudi imati različite vrste bezalkoholnog piva, vino, šampanjac i koktele.
 
"Nikoga ne nagovaram da prestane da pije alkohol, ali zašto ne pokušati na jednu noć", upitao je Jejts.
 
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije u Irskoj je između 2005. i 2016. godine potrošnja alkohola pala za četvrtinu, a ova brojka se i dalje smanjuje. 
 
U odnosu na 2005. godinu, Irska danas ima 17 odsto manje pabova. 
 
Međutim, dobrotvorne organizacije protiv alkoholizma navode da su zavisnost, alkoholizam i zdravstvene posledice povezane s alkoholom i dalje previsoke.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin