Britanci sade 130.000 stabala u borbi protiv klimatskih promena

Više od 130.000 stabala biće posađeno širom Britanije u okviru borbe protiv klimatskih promena, saopštila je Vlada.
Britanci sade 130.000 stabala u borbi protiv klimatskih promena
Foto: Pixabay
U naredne dve godine biće obezbeđeni grantovi kroz poseban fond, piše list "Indipendent".
 
Ovom programu moći će da se priključe pojedinci, lokalne vlasti, humanitarne organizacije i nevladine agencije. Grantovi će pokriti sadnju drveća i brigu o njima prve tri godine.
 
"Drveće je od vitalnog značaja u borbi protiv klimatskih promena i zato moramo još više i brže da sadimo drveće", rekao je Majkl Gov, ministar ekologije.
  • N

    22.05.2019 10:04
    "Ne mogu oni toliko da posade, koliko mi mozemo da posecemo" - NP Fruska Gora
  • Vidoviti Limanac

    21.05.2019 08:52
    Meanwhile in Serbia
    A u srbiji drugi naslov:
    Nacionalni park FG isekao 100.000 stabala jer im SPC tako kaz'o...

    (OVDE DOĐE JEDAN FACEPALM)

    Kod nas drveće jedino sade fizička lica koja su prosvetljena i svojim finansijama sade drveće.
    Nadležni ih samo seku i prodaju...
  • Lala NS

    20.05.2019 20:49
    Sadimo
    Odavno kao dete sam ^posadio svoja tri drvara^ /tri drveta proizvedu dovoljno kiseonika za jedan ljutski život / ali i danas organizujući mnoge akcije trudi se da i druge potstičem na to.
    Nikada u našem društvu nije bilo organizovanih akcija /sem u organizaciji Pokreta gorana/ sada nema društvenog opredeljenja za organizovanjem akcija na pošumljavanju.
    A TRENUTNO NEMA NI DOVOLJNOG NI KVALITETNOG SADNOG MATERIJALA ZA OZBILJNE AKCIJE. Pošumljavanje je ozbiljan i dugotrajan posao. Uzgoj sadnog materijala traje od jedne godine do tri. Sama sadnja mora biti planska i na adekvatnim zemljištima. Samo održavanje traje nekoliko godina. Živim i verujem da ćemo se i mi dozvati pameti i shvatiti značaj OZELENJAVANJA , PODIZANJA POLJOZAŠTITNIH POJASA, POJASA UZ SAOBRAĆAJNICE I REKE I SAMO POŠUMLJVANJE. A dotle samo možemo da ukazujemo na NEHAT I ZLOUPOTREBU !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin