Prva parada heteroseksualaca u avgustu u SAD, maskota će biti Bred Pit

Amerikanci će u avgustu dobiti prvu Strejt paradu, paradu heteroseksualaca nakon što se grupa aktivista iz Bostona izborila za održavanje tog događaja.
Iako su naišli na nekoliko prepreka, organizator parade Mark Sahadi najavio je na Fejsbuku da je nakon podnošenja žalbe zbog diskriminacije, grad Boston "shvatio da će izgubiti parnice" i dao je dozvolu za održavanje parade.
 
"Imaćemo zatvorenu ulicu za nas. Ovo je naša šansa da imamo patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo paradu heteroseksualaca", napisao je Sahadi.
 
Parada heteroseksualaca u Bostonu planirana je za 31. avgust ove godine. Ovim događajem, poručuju organizatori, slaviće se heteroseksualnost, ljubav prema suprotnom polu.
 
Organizatori Stejt Prajda dizajnirali su i svoju zastavu i označili Breda Pita kao svoju maskotu.
 
Kako LGBT akronim raste i kako su proteklih godina dodata slova "I" i "Q" za interseksualne i queer osobe, organizatori bostonske parade žele da dodaju i slovo "S" za strejt, odnosno heteroseksualne osobe.
 
"Želimo toleranciju i želimo toleranciju za sve, ne samo za LGBTIQ populaciju", rekao je jedan od organizatora.
 
U Bostonu se svake godine organizuje Parada ponosa na kojoj se slave različitost i prihvatanje LGBTIQ zajednice, a sada će slaviti i heteroseksualnost.
 
Boston ima jaku prošlost kada je reč o homoseksualnosti. Masačusets, u kojem je smešten Boston, prva je država koja je legalizovala istopolne brakove 2004. godine. U Bostonu je sklopljen i prvi istopolni brak u Sjedinjenim Američkim Državama.
  • AnaMirjana

    06.06.2019 13:16
    Od muve prave magarca. :)
  • Posmatrač

    06.06.2019 10:17
    @ @Cinnamon Gardens
    Dakle ti si ubeđen da ono što je @Cinnamon Gardens napisao tačno?!
    Bože me sakloni....
    Ništa druže ti samo kada se krećeš ulicom obavezno dupe uza zid da te neki homo slučajno ne saleti na ulici i pžuri da se Piti pridružiš na skorohomoaliipakhetero paradi...
  • @drr

    06.06.2019 09:14
    Ne znam da li si svestan da kad napišeš neku rečenicu, iza koje staviš ali i onda nastaviš tiradu sasvim suprotnu od prve rečenice, da si se ustvari u.rao sebi u usta. A doduše ljudi koji svoju agresiju i netoleranciju ispoljavaju na ovakav prikriveni način i nisu za drugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".