Prevarom od žene u Švajcarskoj ukrali više od tri miliona evra

Lažni policajci uspeli su da od jedne žene iz Ciriha uzmu 3,6 miliona franaka (3,25 miliona evra), ubeđujući je da je čuvaju od kradljivaca koji u dosluhu sa zaposlenima u njenoj banci žele da joj ukradu taj novac.
Prevarom od žene u Švajcarskoj ukrali više od tri miliona evra
Foto: Pixabay
Po navodima policije, kradljivci su se mesecima pripremali za tu prevaru.
 
Prvi kontakt je ostvaren u novembru tako što je jedna žena predstavljajući se kao policajka ispričala žrtvi da policija vodi istragu o mreži lopova koji u dosluhu sa zaposlenima u banci uzimaju novac. Ženi je tada rečeno da je i njen novac potencijalna meta lopova.
 
Narednih meseci, žena je svaki dan dobijala telefonske pozive sa porukom da nikome ne prenosi informacije kako istraga ne bi bila ugrožena.
 
Kradljivici su potom tražili od nje da im elektronskim putem redovno prebacuje određene sume novca da bi ga navodno sačuvali.
 
Policija je na kraju otkrila da je žena na taj način tokom nekoliko meseci kradljivcima dala ukupno 3,6 miliona franaka (3,25 miliona evra).
  • Vidoviti Limanac

    28.06.2019 23:05
    Nešto mi se priviđa
    Nekako ne mogu baš da verujem da neko toliko glup može da radi u bacni, ipak posao bankara iziskuje i škole i iskustva.
    Da oni provere nju da nije ona mastermind a da se samo pravi Toša?!
  • milicica

    28.06.2019 22:23
    ako je toliko glupa
    Zasigurno je zasluzila i ja ne mogu da shvatim da neko naseda na tako jadne i glupe prevare, mada mi je zao sto se to dogodilo ali nekom dati toliku sumu novca meni nije jasno.
  • Cabbage

    28.06.2019 18:31
    Ako je tako...
    Onda ga je sigurno nasledila, ili od muža ili od roditelja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin