VIDEO: Iskustvo skrivanja Ane Frank od nacista dostupno i u virtuelnoj realnosti

Pre samo godinu dana, Oculus i Force Field VR objavili su iskustvo virtuelne realnosti bazirano na životu Ane Frank.
Ovo računarski simulirano okruženje premijerno je predstavljeno za 89. rođendan Ane Frank na Oculus Riftu, Go i Gear VR-u, a povodom njenog 90. rođendana stići će i na Oculus Quest.
 
Anne Frank House VR sada je dostupan u sklopu samostalnog VR headseta proizvedenog u partnerstvu s humanitarnom organizacijom Anne Frank House, koji omogućava ljudima da istraže kuću u kojoj se žrtva Holokausta skrivala od nacističke okupacije u Amsterdamu od 1942. do 1944. godine. 
 
Moći ćete da obiđete svaku sobu Tajnog aneksa u kojoj su se sakrili Ana Frank i još sedam Jevreja. 
 
Šest stepeni slobode" (6DOF) Questa omogućava vam da hodate okolo i dolazite u kontakt s različitim okruženjima.
 
Svaka soba u objektu je pretvorena u virtuelnu formu kako bi pružila autentično iskustvo. Beleške, slike i druge stvari su razbacane kako bi se pružilo dublje razumevanje situacije.
 
Mnogi govore kako je ovo snažan primer kako nas virtuelna stvarnost može proneti širom sveta i približiti iskustva koja inače nikada ne bismo doživeli. Virtuelno iskustvo u koži Ane Frank traje oko 25 minuta.
 
Anne Frank House VR je dostupno i to besplatno na Oculus Questu, piše Venture Beat.
 
  • Andrija Šrek

    02.07.2019 10:25
    ...
    Još je daleko autentičnije ako uživo posetite kuću Ane Frank u Amsterdamu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin