Dečaci u irskoj školi ubuduće mogu da nose suknje

Dečaci u irskoj školi, ako žele, od sada mogu nositi suknje jer je usvojen pravilnik o neutralnosti polova prema kojem svaki učenik može da se oblači kako želi.
Dečaci u irskoj školi ubuduće mogu da nose suknje
Foto: Pixabay
Škola St. Brigid na severu Dablina usvojila je predlog učeničkog veća, navodi DublinLive. Deca su tako sada, bez obzira na pol, slobodna da se obuku kako žele, a nova direktiva trebalo bi da stupi na snagu već u septembru, kada počinje nova školska godina.
 
Takođe, sa muškog i ženskog toaleta biće uklonjene oznake što će, kako se nadaju u školi, učiniti da se učenici osećaju prijatnije.
 
"Neka deca svoj identitet preispituju mnogo ranije, a cilj nam je da osiguramo da im iskustvo samootkrivanja bude srećno", pojasnila je direktorka škole Mari Kostelo. "Ako to znači da devojke nose pantalone ili dečaci suknje, neka tako bude. Najvažnije je da se osećaju ugodno i srećno", dodala je.
 
Kostelo ističe da su reakcije na promenu uglavnom pozitivne.
  • Vlada

    04.07.2019 08:50
    ---
    Uticaj medija na narastajuću pošast zavođenja mladih duša je zastrašujući. To je gore od onih scena kada dete vrišti u prodavnici da hoće igračku, a sada ih zakon štiti da žele da budu ono što nisu. Posledice su ... procenite ih sami.
  • Admiral

    03.07.2019 15:56
    Irska za par svetlosnih godina ispred nas je. Što pre da školarci uvide da li se osećaju više muško ili više žensko, ali i da im se brzo omogući oslobađanje te vrste, za ceo život. Pa to je za svaku pohvalu. Pozlatilo se Ircima sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin