U školi u Španiji dečaci uče da peglaju, šiju i kuvaju

U školi za dečake Colegio Montecastelo u Španiji učenici uz matematiku, jezike, istoriju, biologiju i ostale uobičajene predmete imaju i one iz domaćinstva.
U školi u Španiji dečaci uče da peglaju, šiju i kuvaju
Foto: Pixabay
Tako dečaci koji pohađaju tu školu uče i da peglaju, šiju, kuvaju... Te predmete predaju im profesori koji predaju i klasične predmete.
 
Tako, na primer, profesor koji ih podučava ekonomiji ujedno ih uči i da peglaju. 
 
"Moraju da nauče da to nije ženski posao, nego i muški", zaključio je profesor Andrès Luna u razgovoru za francusku televiziju TF1.
 
S njim se slaže i direktor škole Hoze Manuel Rodrigez koji je i pokrenuo ovaj program. 
 
"Mi muškarci moramo stvari da podignemo na novi nivo. Primetili smo da teorijski predmeti u školi nisu dovoljni, a šta je bolje od prakse?", zaključio je on.
 
Učenici su, priznali su, u početku mislili da je reč o šali. 
 
"Mislio sam da je to nemoguće. Ali mislim da zahvaljujući ovome napokon shvatam koliko je to posla za moje roditelje, shvatio sam da to nije lako", objasnio je jedan učenik za francusku televiziju.
 
Ovaj primer oduševio je mnoge pa sad i neke druge škole u Španiji razmišljaju o uvođenju sličnih programa.
  • Andrija Šrek

    05.07.2019 10:09
    ...
    Već je dovoljno simptomatično ovo "škola za dečake"?!?
  • cvrc

    04.07.2019 18:10
    bilo bi to u redu kada bi i devojčice naučili da promene točak na autu, probuše rupu za tiplu i očiste sifon.
  • Laloš

    04.07.2019 16:43
    To smo i mi imali kada smo išli u osnovnu školu. Predmet se zvao "Domaćinstvo" a u kabinetu za domaćinstvo smo imali kompletno opremljenu kuhinju i još što šta..... Dobro mi je došlo kada sam u vojsci trebao da ušivam dugmad na košulji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin