Prostitutke ne žele iz Ulice crvenih fenjera

Okupane crvenim neonskim svetlima, stotine prostitutki oglašavaju svoj zanat iz izloga u uskim uličicama uz jedan od kanala u Amsterdamu. I tamo žele i da ostanu.
Prostitutke ne žele iz Ulice crvenih fenjera
Foto: Pixabay
Amsterdamska gradonačelnica želi da "očisti" zloglasnu četvrt crvenih fenjera i možda i zatvori neki od svetski poznatih izloga, ali radnice industrije seksa ne žele da se presele.
 
"Svi oni koji smatraju da smo ranjive, uopšte nas ne poznaju", kaže 33-godišnja Felisija Ana, predsednica nedavno osnovanog sindikata prostitutki. Naravno, to joj nije pravo ime.
 
Ulica crvenih fenjera turistima je jedan od najatraktivnijih delova Amsterdama, grada koji godišnje privuče 18 miliona posetilaca. Sve veće gužve i sve više kriminala podstakle su gradonačelnicu Femku Halsemu da preduzme nešto.
 
"Remećenje javnog reda i nepoštovanje seksualnih radnica u izlozima, kao i povećanje neregistrovane, nelicencirane prostitucije", najveći su problem, kaže Halsema.
  • Обсервер

    01.08.2019 17:10
    Традиција је то.....
    Видео сам тамо и вртове лала , ветрњаче, канале, бициклисте, али незаборавна је ова улица. Правда за Удружење !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin