U Beču ograničeno vreme boravka u restoranima

U sve više restorana u Beču moguće je rezervisati mesto samo na ograničeno vreme.
U Beču ograničeno vreme boravka u restoranima
Foto: Pixabay
Naime, u određenim lokalima sto se može dobiti samo na sat i po vremena pomoću tzv. vremenskih slotova. Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim u Privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja.
 
Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju za barom. Osim toga, vreme se ograničava i tokom praznika kada lokali očekuju veći broj gostiju.
 
Predsedavajući odeljenja za gastronomiju Bečke privredne komore Peter Dobak, objašnjava da je ovaj sistem "tipična posledica digitalizacije".
 
Dok su ranije ugostitelji takva ograničenja gostima saopštavali uživo ili preko telefona, danas je već prilikom onlajn rezervacije jasno naznačeno maksimalno vreme boravka u restoranu.
 
"Naravno da je cilj da se za stolom tokom večeri promene makar dve različite grupe gostiju", zaključuje Dobak.
  • Ivan Markov

    12.08.2019 20:49
    Opatijska ulica 3
    Nikad vise u taj restoran. Zidovi im nisu ravni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin