Kompanija radnicama puštala "edukativni" film: Žene imaju manji mozak od muškarca

Kompanija "Ernst and Young" (EY) priznala je da jedan od filmova koji su puštali u programu za obuku ženskih rukovodilaca, ima neprilagođen sadržaj.
Kompanija radnicama puštala "edukativni" film: Žene imaju manji mozak od muškarca
Foto: Pixabay
Ovo "priznanje" došlo je samo par sati nakon objavljivanja priče na sajtu Hafington posta, a kako navode u saopštenju navedeni film je "iz nekog drugog vremena" i "ne deli vrednosti kompanije".
 
U ovom "edukatiavnom" filmu kompanije navodi se između ostalog da je mozak žene manji od mozga muškarca, da na radnom mestu žene ne smeju da pokazuju kožu jer "seksualnost kvari um", kao i da ne smeju "licem u lice" da pričaju sa muškarcima jer se takvo ponašanje smatra agresivnim.
 
EY je saopštio da ukida program "Power-Purpose-Presence" koji je do sada pohađala "manja grupa" od 150 profesionalaca u ovoj kompaniji.
 
Kako navodi Hafington Post, poslednji put kada je film pušten bio je jun prošle godine.
  • Andrija Šrek

    28.10.2019 09:05
    ?!?
    Ali mozak muškarca JESTE prosečno za oko 10% veći i teži od mozga žene, što je samo posledica evolutivnog prilagođavanja na prosečno isto tako veću ukupnu telesnu masu muškaraca u odnosu na žene.
    Ovo ni na koji način ne diskriminiše žene u odnosu na muškarce, jer ne znači automatski da su muškarci pametniji od žena. Postoje i druge razlike u samom funkcionisanju mozga između dva pola, ali ovo očigledno nije tema.
    Druge nabrojane zabrane, naravno, JESU glupe i pogrešne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin