Svaka deseta kompanija u Japanu obavezuje žene da nose štikle

Istraživanje sprovedeno u Japanu pokazalo je da su žene u svakoj desetoj kompaniji u toj zemlji dužne da nose štikle ili cipele s visokom petom.
Svaka deseta kompanija u Japanu obavezuje žene da nose štikle
Foto: Pixabay (ilustracija)
Istraživanje je sprovela Konfederacija japanskih sindikata, a od 1.000 ispitanika, koliko je obuhvaćeno anketom, 12 posto ih je pravila o odevanju na poslu ocenilo "neprimerenim".
 
Ukupno 57 posto ispitanika navelo je da su primorani da se pridržavaju procedura o oblačenju, kao i drugih pravila, a osam posto žena je kazalo kako su primorane da budu našminkane na poslu.
 
Istraživanje je takođe pokazalo da su žene u svakoj desetoj kompaniji u Japanu dužne da nose štikle, a pravila oblačenja najstrožija su kod zaposlenih u hotelima i restoranima.
 
Takođe, rezultati istraživanja pokazuju da zastupljenost žena na menadžerskim pozicijama u ovoj zemlji iznosi 13 posto. Najmanje 11 odsto muškaraca u anketi kazalo je da su dužni da nose odelo na poslu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin