U stepenastoj piramidi u Sakari pronađene mumije životinja

Arheolozi koji rade na iskopavanju nekropole iz doba starog Egipta pronašli su veliki broj mumificiranih životinja, uključujući lavove.
Mumije su pronađene u čuvenoj Džoserovoj stepenastoj piramidi u Sakari. Arheolozi su pronašli 25 drvenih kutija ispisanih hijeroglifima, sa mumificiranim ostacima mačaka, lavova, krokodila i svetih ptica, kao i sa statuama različitih životinja i egipatskih bogova.
 
Tokom arheoloških istraživanja relativno često se nailazi na mumificirane mačke, ali skoro nikad na lavove. Ministarstvo za antikvitete Egipta saopštilo je da se nakon preliminarnih testova može reći skoro sa potpunom sigurnošću da se radi o mumijama mladunaca lavova starosti oko osam meseci.
 
Iz Ministarstva su naveli da svi životinjski ostaci datiraju iz takozvanog kasnog perioda Egipta od 664. do 332. godine pre nove ere.
 
Ministar za antikvitete Kaled al-Anani rekao je da će biti sprovedena dodatna istraživanja na pronađenim mumijama.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.