Osuđen gradonačelnik u Austriji jer nije u dovoljnoj meri priključivao objekte na vodovod

Gradonačelnik austrijskog gradića Pihel kod Velsa Johan Dopelbauer osuđen je na uslovnu zatvorsku kaznu, a potom smenjen, zato što nije u dovoljnoj meri sproveo obavezu priključenja na kanalizacionu i vodovodnu mrežu.
Osuđen gradonačelnik u Austriji jer nije u dovoljnoj meri priključivao objekte na vodovod
Foto: Pixabay (ilustracija)
Viši pokrajinski sud u Lincu potvrdio je kaznu od 15 meseci zatvora uslovno, izrečenu u prvoj instanci. Time je Dopelbauer automatski izgubio funkciju gradonačelnika.
 
Njemu je zamereno da nije u dovoljnoj meri sproveo obavezu priključenja na vodovod i kanalizaciju.
 
Radilo se o više od 90 slučajeva, a za njih 15, sa ukupnom štetom od oko 60.000 evra, izrečena je kazna.
 
Dužnost gradonačelnika do izbora sledećeg obavljaće zamenica gradonačelnika.
  • ...

    11.01.2020 21:55
    @Limun

    Odakle ti ideja da nemaju kanalizaciju?
  • Limun

    11.01.2020 19:39
    Austrijanci nemaju kanalizaciju???? Pa zar na tom zapadu WC-i ne mirišu???
  • Milan

    11.01.2020 18:39
    prava drzava
    Eto kako funkcionise prava evropska drzava zna se sta je po zakonu duznost prvog coveka grada i on mora da je izvrsi u potpunosti, a kod nas moze da krade, mulja, maltretira prave ljude a forsira probisvete, udruzuje se sa svojim savetnikom i ostalima i cine jednu interesnu grupaciju kojoj je jedino u ovom gradu dobro i koja nema bas nikakve odgovornosti, savetnik mu je Bocara od koga se ne odvaja i uvek mu je tu negde iza ledja pa i za Badnji dan i Bozic, a to sto je tek jedan kulturan i obrazovan covek koji samo radi u interesu grada i gradjana i svoje interese uopste ne poznaje, vrlo neki velikodusan covek - ovo za savetnika je bila sala mala to je jedna veliki primitivac i los covek koga u gradu niko ne podnosi, nema kome se nije zamerio i koga nije pokusao da prevari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin