Britanski premijer: Veganstvo je zločin prema ljubiteljima sira

Britanski premijer Boris Džonson kaže da želi da smrša u 2020. godini, ali da ipak neće to pokušati da postigne kroz veganstvo jer bi morao odustati od sira.
Britanski premijer: Veganstvo je zločin prema ljubiteljima sira
Foto: Pixabay
U intervjuu za BBC, britanski premijer je rekao da, iako želi da smrša ove godine, neće učestvovati u Veganuaryju, godišnjoj kampanji kojom se ljudi podstiču da se drže biljne ishrane u prvom mesecu godine, jer to zahteva "dosta koncentracije".
 
Džonson je rekao da, iako izuzetno poštuje vegane koji mogu podneti teret ne uzimanja namirnica životinjskog porekla, izbegavanje mesa, mesnih prerađevina i posebno mleka i mlečnih proizvoda je za njega "zločin protiv ljubitelja sira".
 
Premijer je ranije rekao da želi da izgubi deo težine koju je stekao tokom svoje kandidature 2019. godine za preuzimanje vođstva u Konzervativnoj stranci Velike Britanije nakon čega je usledila brza izborna kampanja.
 
Prošle godine masovno se izveštavalo da je Džonsonova partnerka Keri Sajmonds, istaknuti borac za zaštitu životne sredine, prešla na nešto zdraviju ishranu. List "Dejli mejl" objavio je prošlog maja da je Sajmonds uverila Džonsona da proba vegansku dijetu.
  • ?

    14.01.2020 17:14
    On je vegan u glavi. Nista mozak samo mahovina.
  • Orwell Vegan

    14.01.2020 17:08
    Istina
    Svaka cast 021. Pitam se da li ce ovu vest preneti ijedan vise nazovi medij kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin