"Najsigurnija novčanica" puštena u opticaj

Nova novčanica od 20 funti sa likom umetnika Vilijama Tarnera puštena je u platni promet u Velikoj Britaniji.
Ova novčanica je proglašena za "najsigurniju novčanicu do sada", a polimer će zameniti prethodnu papirnu novčanicu od 20 funti. Nova sadrži dva prozora i dve folije u boji kako bi se sprečilo falsifikovanje.
 
Banka Engleske očekuje da će polovina svih bankomata širom Velike Britanije u samo dve nedelje izdati polimerske novčanice od 20 funti. Banka je već u opticaj pustila polimerske novčanice od 5 i 10 funti, a nova polimerska novčanica od 50 funti biće izdata sledeće godine.
 
"Naše novčanice slave neobično bogato i raznoliko nasleđe Velike Britanije i ističu doprinose njenih najvećih građana. Oduševljen sam što će se delo verovatno najuticajnijeg britanskog umetnika svih vremena pojaviti na još dve milijarde umetničkih dela – novim novčanicama od 20 funti", rekao je guverner Banke Engleske Mark Karnei.
 
Banka Engleske predstavila je novu novčanicu u oktobru prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin