Otac traži da se ukloni snimak ubistva njegove ćerke, Jutjub odbija

Otac novinarke Alison Parker, koja je ubijena tokom intervjua 2015. godine, želi da ukloni snimak njenog ubistva sa Jutjuba i zbog toga se već godinama bori s tim video servisom.
Otac traži da se ukloni snimak ubistva njegove ćerke, Jutjub odbija
Foto: Pixabay
U avgustu 2015. Alison Parker i snimatelj Adam Vord bili su na terenu u Virdžiniji kada im je prišao bivši kolega. Oboje ih je upucao i ubio. Napadač je sve snimio kamerom i objavio snimak na internetu.
 
"Vašington post" je izvestio da se otac Endi Parker već godinama bori za to da Jutjub skloni snimak ubistva sa svoje stranice.
 
"Označavam taj video, ali ništa se ne događa", rekao je Parker. "To je ludo. Ne mogu da tolerišem da Jutjub zarađuje na ubistvu moje ćerke", dodao je.
 
Jutjub je objavio niz smernica koje se moraju poštovati prilikom objave na njihovom kanalu. Među njima je i zabrana objave videozapisa koji prikazuju nasilje ili smrt.
 
Endi Parker je podneo žalbu Saveznoj komisiji za trgovinu tvrdeći da Jutjub ne uklanja videozapise ubistva njegove ćerke i da time krši sopstvene uslove pružanja usluge.
 
Jutjub, s druge strane, negira optužbu da namerno dopušta objavljivanje nasilnih videozapisa.
 
"Osmislili smo ove smernice kako bismo zaštitili korisnike Jutjuba, ali i žrtve tragedije. Strogo sprovodimo svoju politiku kombinacijom tehnologije veštačke inteligencije i kontrolom naših zaposlenih", stoji u izjavi Jutjuba.
 
Jutjub je naglasio kako je tokom tromesečnog razdoblja u 2019. uklonio 1,3 miliona snimaka zbog nasilnog ili uznemirujućeg sadržaja. Videosnimak ubistva Alison Parker spada u izuzetke od tih pravila jer je bila deo novinskog izveštavanja o tom događaju.
 
Naime, Jutjub tvrdi da ne uklanja automatski one snimke koji imaju obrazovnu, medijsku, umetničku ili naučnu vrednost čak i ako prikazuju uznemirujući sadržaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.