VIDEO: Dronovi snimili prizore pustih svetskih prestonica

U poslednjih nekoliko nedelja neke od nekada najprometnijih ulica i najposećenijih lokacija širom sveta izgledaju pusto, a razlog je pandemija virusa korona.
Od prazne Budimpešte do pustih plaža Brazila gradovi širom sveta izgledaju kao da su napušteni. Većina stanovnika povukla se u svoje domove kako bi se zaustavilo brzo širenje virusa, pa su ulice opustele, što se vidi na snimku koji je napravio dron u nekoliko gradova sveta, piše Euronews.
 
Snimak nas na početku vodi kroz glavni grad Mađarske, i prikazuje njegove prazne ulice i znamenitosti bez posetilaca, a kamera se zatim premešta u Vilnjus, glavni grad Litvanije.
 
U Istanbulu u Turskoj, gradu koji je veoma prometan, može se videti svega nekolicina automobila na ulicama, a prazne plaže Rio de Žaneira ostavljaju apokaliptični utisak.
 
Poslednji grad koji je snimljen dronom je portugalski Lisabon, a svi snimci koji su spojeni u jedan video, nastali su u martu.
 
  • /

    01.04.2020 09:10
    Last man on earth

    usput, kad će repriza serije, sad je idealno vreme

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.