Prekršio karantin i krenuo peške preko planine da kupi jeftinije cigarete, pa se izgubio

Muškarac, koji se izgubio kada je pokušao da peške pređe iz Francuske u Španiju radi kupovine jeftinijih cigareta, kažnjen je sa 137 evra, jer je prekršio mere uvedene radi sprečavanja širenja virusa korona.
Prekršio karantin i krenuo peške preko planine da kupi jeftinije cigarete, pa se izgubio
Foto: Pixabay
Muškarac je spasen helikopterom sa Pirineja, a spasioci su rekli da je bio premoren kada su ga pronašli, drhtao je od hladnoće i bio dezorijentisan, prenosi BBC.
 
Gorska služba spasavanja saopštila je da je čovek iz Perpinjana, koje se nalazi oko 25 kilometara od granice sa Španijom, prvobitno pokušao automobilom da pređe granicu, ali je vraćen na kontrolnom punktu, nakon čega je rešio da peške pređe granicu penjući se preko planine.
 
Međutim, upao je u potok i izgubio se nakon čega je pozvao spasioce, koji su ga ubrzo pronašli i vratili u Perpinjan.
 
On je zbog kršenja mera karantina, koje predviđaju izlazak iz kuće jedino iz posebnih razloga i uz pisano obrazloženje, kažnjen sa 137 evra.
  • novosadjaninin

    07.04.2020 15:11
    vožnja helihopterom
    To su napredne zemlje - vožnja helihopterom 137 evra. A kod nas vožnja sopstvenim traktorom košta 50.000din.
  • w/e

    06.04.2020 17:37
    Zavisnost
    Naravno, niko u svetu se ne bavi ozbiljno promlemom nikotinske zavisnosti. Ipak mora industrija da zivi od neceg, a na kraju i farmaceuti koje nazalost u Srbiji ceo narod placa zarad preskupog lecenja nikotinskih zavisnika na plucnom i na posletku na intenzivnoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".