Francuski supermarketi ograničili maksimalne cene

Veliki lanci supermarketa u Francuskoj, poput Intermarša, Leklerka i Karefura, odlučili su da obuzdaju rast cena robe tokom pandemije korona virusa.
Francuski supermarketi ograničili maksimalne cene
Foto: Pixabay
Oni će zato privremeno ograničiti maksimalne cene najvažnijih proizvoda.
 
Intermarš je tako prvi najavio da će do 15. maja u njegovim supermarketima važiti ograničenje cena za 10.000 artikala, što je oko dve trećine od ukupne ponude.
 
Leklerk je to učinio sa cenama 4.000 proizvoda do kraja perioda izolacije u zemlji, dok je Karefur danas saopštio da će na sličan način ograničiti cene robe sa spiska od 500 artikala. Kako prenosi portal Frans lokal, francuski supermarketi beleže rast prodaje u vreme kada je, odlukom vlade, većina prodavnica i pijaca privremeno zatvorena zbog pandemije.
 
Usled toga, asortiman robe u supermarketima je sužen, a cene su porasle, pa su mnogi potrošači primetili da su njihove sedmične kupovine ođednom postale znatno skuplje, navodi portal. Ocenjuje da razlog leži i u tome što je vlada, u nameri da podrži francusku poljoprivredu, odlučila da prednost da i inače skupljim domaćim proizvodima.
  • Kaćanka

    07.04.2020 09:40
    ... Kod nas paprika 428 din/kg...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".