VIDEO: Vozilo generala Patona uskoro na aukciji

Takozvani "komandni automobil" generala Patona biće uskoro ponuđeno na aukciji.
Punim imenom Dodge WC-57 Command Car, proizvodio se od 1942. do 1945. godine, a ovaj konkretni primerak je modifikovan 1944. godine prema Patonovim zahtevima.
 
To znači da je dobio dodatni oklop spreda i pozadi i ubačene su sirene i zvezde kako bi se vozilo moglo čuti i prepoznati iz daljine. 
 
U dodatnu opremu ulazi i Brauning mitraljez kalibra 0.50. Vozilo pokreće Dodžov šest-cilindraš.
 
Vozilo je temeljno obnovljeno, a polovinom juna će se naći na aukciji Americana u Indijani. Očekuje se da će postići astronomsku cenu.
 
  • PATTON

    14.04.2020 14:59
    Ono što je bilo na džipu u ratu, jeste bio mitralez cal. .50, a ovi sada nije to!
    Uostalom, bvidi se i na ovom klipu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".